Ambiguitetens betydelse

AMBIGUITETENS BETYDELSE

för konsten, kulturen och samhället i stort

15 aug kl 19:30


Samtal mellan Carl Tham och Folke Tersman
En del av samtidskonsten är så öppen för tolkningar att den riskerar att bli betydelselös. Annan, aktivistisk konst präglas av entydiga budskap som utesluter alternativa förståelser. Enligt Thomas Bauer, professor i islamkunskap i Münster, skapas den mest intressanta och berikande konsten mellan dessa ytterligheter, i ett fält som kännetecknas av mångtydighet och ambiguitet. Det är kring ambiguitetens betydelse för konsten, kulturen och samhället i stort som samtalet skall handla, särskilt mot bakgrund av de ökande krav på entydighet och autenticitet som kan märkas i vår tid.


Carl Tham, f.d. utbildningsminister och Sidachef. Carl har under åren sysslat mycket med kulturpolitik bl.a. genom att ha varit ordförande i Konstnärsnämnden och Statens Konstråd. Författare till "Ett kulturlyft för Sverige" (2013).


Folke Tersman, stf VD vid Institutet för Framtidsstudier och professor i filosofi vid Uppsala universitet. Folke är aktuell som författare (tillsammans med Torbjörn Tännsjö) till boken ”Folk och vilja. Ett försvar för demokratin”, som kommer på bokförlaget Fri Tanke i september.


Platser måste förbokas eftersom antal platser på innergården, pga Covid-19, är starkt begränsade.


Arrangemanget genomförs i samarbete med Institutet för Framtidsstudier, Sparbanken Syd och Simrishamn Kommun.


https://www.iffs.se/kalendarium/ambiguitetens-betydelse-for-konsten-kulturen-och-samhallet/

 

 

 

 

Var: Rikstolvan 34 i Järrestad, hitta hit -->>

När: Lör 15 aug kl 19:30

Pris: 100 sek (10% rbatt för medlemmar)


Beställ biljett och ev materbjudande här -->>