VISIONEN

VISIONEN

Den nya mötesplatsen Rikstolvan startades och drivs av galleristen och fotografen Bea Tigerhielm och dokumentärfilmaren och forskaren Staffan Julén.


– Vi hoppas kunna attrahera alla generationers kulturintresserade hit, också de yngre, menar de båda. Vi vill visa det samtida och få till kreativa, öppna samtal mellan olika konstarter och vara ett ställe där man tittar på film, fotografi, måleri, street art, VR och andra nya tekniker – men också har rum för att skapa. Där bredd ska samsas med spetskunskap inom både konst och vetenskap och de oetablerade ska få samarbeta med de erfarna.

Utställningar och mat, möten och samtal, ett residence och workshops. Genom Staffan Juléns arbete som forskare och kommunikationschef på Institutet för Framtidsstudier kommer möten arrangeras mellan olika discipliner inom kultur och forskning.

Rikstolvan ska bli en mötesplats med internationella gäster, inte minst från Danmark och östersjöområdet, men också USA och Belarus där Staffan arbetat med nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj.


Den stora fotografiska samlingsutställningen blir av högsta kvalitet, men är ändå en slags smygstart inför den högoktaniga sommarutställningen, som öppnar den 29 juni.
Bea Tigerhielm

Född 1978, fotograf, gallerist och utställningsproducent. Bea driver förutom Rikstolvan även Galleri Axel på Södermalm i Stockholm som är en samlingsplats för samtidsfotografi. Hon har även arbetat som gallerist på Fotografiska och på Hotel Tylösand.


Staffan Julén

Född 1957, filmregissör och driver konstnärlig forskning på Institutet För Framtidsstudier. Staffan har skapat filmer som ”Inughuit – folket vid jordens navel”, ”Kvinnor som du gör en man impotent” och senast ”Lyubov: kärlek på ryska”, tillsammans med nobelpristagaren i litteratur Svetlana Aleksejivitj.


KONTAKTA OSS

 

 

+46 735 919136

info@rikstolvan.se

 

ÖPPETTIDER

 


Långfredag -Annandagpåsk

12.00 - 18.00


17 april - 24 maj

Fre - Sön 12.00 - 16.00


 

ENTRÉ

 

 

Fri entré under April-Maj

HITTA TILL OSS

 

 

RIKSTOLVAN

Rikstolvan 34

272 92 SIMRISHAMN


Google Maps
Copyright © All Rights Reserved